Головна » 2017 » Жовтень » 12 » додаток до рішення сесії
16:16
додаток до рішення сесії

14. У разі прийняття рішення про допущення депутата до голосування під зовнішнім контролем, головуючий оголошує перерву та доручає уповноваженій комісії забезпечити вирішення питання про обрання та реалізацію заходів здійснення зовнішнього контролю.

15. Заходом здійснення зовнішнього контролю може бути проведення уповноваженою комісією аналізу питання, яке пов’язане з конфліктом інтересів. Такий аналіз може включати вивчення юридичного обґрунтування прийняття рішення, доцільності прийняття рішення, рівня особистої зацікавленості депутата у прийнятті рішення, можливих наслідків прийняття рішення, дотримання вимог гласності під час підготовки проекту рішення, дотримання конкурентного законодавства під час підготовки проекту рішення, наявність зауважень чи застережень з боку жителів села щодо прийняття рішення. Комісія має право обирати інші заходи зовнішнього контролю.

Відповідно до ст. 591 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ голова, секретар, депутат сільської ради бере участь у розгляді, підготовці та прийнятті рішень відповідною радою за умови самостійного публічного оголошення про це під час засідання ради, на якому розглядається відповідне питання.

 

IV. Відповідальність за порушення вимог щодо запобігання та

врегулювання конфлікту інтересів

1. Неповідомлення суб'єктом відповідальності про наявність конфлікту інтересів у визначений законом спосіб є правопорушенням, пов'язаним з корупцією, та карається у порядку, передбаченому ч. 1 ст. 172-7 КпАП.

2. Вчинення суб'єктом відповідальності дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів є правопорушенням, пов'язаним з корупцією, та карається у порядку, передбаченому ч. 2 ст. 172-7 КпАП.

3. Депутат сільської ради, якому стало відомо про порушення іншим депутатом сільської ради вимог щодо врегулювання конфлікту інтересів, зобов’язаний повідомити про це сільського голову або головуючого на засіданні ради.

4. Повідомлення про порушення вимог щодо врегулювання конфлікту інтересів спрямовується сільським головою на розгляд постійної комісії сільської ради з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку села.

 

 

 

Сільський голова М.М.Кадигроб

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до Положення про порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в діяльності депутатів Староварварівської сільської ради

 

ЗРАЗОК

заяви про наявність конфлікту інтересів під час участі

у розгляді, підготовці та прийнятті рішень Староварварівською сільською радою

 

Постійній комісії Староварварівської сільської ради

з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку села

____________________________________

(П.І.Б.)

_____________________________________

 

ЗАЯВА

про наявність конфлікту інтересів

Під час __________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

(зазначається подія чи обставини, за яких депутату стало відомо про наявність питання, що може викликати конфлікт інтересів: одер­жання порядку денного пленарного засідання, участь у засіданні постійної комісії, членом якої є цей депутат, тощо)

 

мені стало відомо, що Староварварівська сільська рада _______ _____________________

(розглядає, готує чи приймає)

рішення з питання щодо _________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

(описується суть чи робоча назва питання, проект якого розглядається, готується чи рішення щодо якого приймається)

Справжнім повідомляю, що я вбачаю ознаки конфлікту інтересів у своїй участі у вирішенні цього питання по суті, оскільки _________________________________________ ______________________________________________________________________________

(описуються обставини, які викликають конфлікт інтересів у особи у зв'язку із рішенням, яке розглядає, готує чи затверджує рада)

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. 59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», р. 5 Закону України “Про запобігання корупції”, Положенням про порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в діяльності депутатів Староварварівської сільської ради, затвердженим рішенням Староварварівською сільської ради від 12.10.2017 року, прошу Комісію:

  1. Прийняти цю заяву до відома та проголосити її до початку розгляду питання щодо

_______________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

під час пленарного засідання Староварварівської сільської ради.

2. Надати роз'яснення щодо моєї можливості у подальшому брати участь у розгляді, підготовці та прий­нятті Староварварівської сільської ради рішення із зазначеного питання.

 

Дата _____________ /______________

(підпис)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Документи | Переглядів: 193 | Додав: strada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar